• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Stipanović je 7. pojačanje Cedevite ovog leta
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 01.08.2017.
MN Press
Posle osam godina u Belgiji, Italiji i Turskoj, Stipanović se vratio u hrvatsku košarku.

U ponedeljak smo konstatovali da je u Cedevitu stiglo šesto pojačanje ovog leta, računajući i stručni štab, u utorak je već bio red na – sedmo!

U pitanju je Andrija Stipanović, 30-godišnji centar visok 208 centimetara, koji se posle osam godina "rada u inostranstvu" vratio u Hrvatsku, ali ne u Split, već u Zagreb.

Ovaj stameni Mostarac počeo je karijeru 2005. u Hermesu iz Zagreba, iz kojeg je 2007. prešao u Split i u redovima bivšeg trostrukog prvaka Evrope u košarci proveo naredne dve sezone, pre nego što je krenuo redom sa nastupima za Lijež, Juvekasertu, Kremonu, Ostende, Trabzonspor i Bujukčekmedže za koji je igrao prošle sezone.

U Prvenstvu Turske 2016/17 beležio je prosečno 10,5 poena, 5 skokova i 2 asistencije za 22,4 minuta na parketu.

Stipanović je 2006. godine nastupao za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu za mlade, ali mu je potom postalo jasno da će izboriti mesto u seniorskom sastavu te zemlje, pa je prihvatio poziv iz BiH.

Stipanović ima i državljanstvo Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali se ovog leta nije našao na spisku kandidata za reprezentaciju BiH novog selektora "zmajeva", Duška Vujoševića.

<< NAZAD