• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Nikola Jokić prestigao LeBrona!
Izvor: Arena sport TV | Postavljeno: 14.02.2018.
Kralj se od sinoć nalazi iza leđa Jokiću po broju tripl-dablova tokom prve tri sezone u NBA

LeBron Džejms je draftovan 2003. kao najkompletniji pik u istoriji NBA drafta. Teško je bilo videti Džerija Vesta kada je na lutriji te godine dobio da bira sa pozicije dva, i da će momak ok koga svi imaju istorijska očekivanja otići u Klivlend. Ništa nije mogao da uradi povodom toga, mogao je samo da gleda kako „kralj“ tokom svoje prve tri sezone ostvaruje 9 tripl-dablova, i započinje dominaciju najjačom ligom sveta.
 
Drugi momak koji je sinoć pomerio granice, je draftovan kao 41. pik „potpuno nespreman“ za najjaču ligu sveta. Rukovodioci Nagetsa su kontaktirali Nikolinog menadžera i pitali ga šta Jokiću fali za NBA. Poverovali su u odgovor „samo fizička sprema“ i odlučili da rizikuju sa igračem Mege i da se nadaju najboljem.
Sinoć, 24 utakmice pre kraja regularnog dela sezone, Nikola Jokić je prestigao LeBrona Džejmsa po broju tripl-dablova u toku prve tri sezone, a Nikolina sprema još uvek nije na nivou NBA lige.
Jokić nikada neće leteti kao LeBron, niti će ikada biti snažan i izgledati poput najboljeg igrača današnjice, ali je, čini se, već gotovo jednako zastrašujuć za protivničke odbrane, i ako na prvi pogled ne izgleda tako. On nema mnoge stvari koje tipična NBA zvezda poseduje, ali ima nešto što škola košarke sa ovih prostora nudi ovoj prelepoj igri.
 
<< NAZAD