• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
KSS: Može ABA 2, ali mora i KLS!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 07.09.2017.
Ian Hitchcock/Guliver/Getty Images
KSS postavio niz uslova za klubove koji će igrati ABA 2 ligi i odbacio mogućnost da ti klubovi propuste prvu fazu...


Košarkaški savez Srbije usprotivio se odluci Skupštine Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, da klubovi koji igraju regionalna takmičenja ne učestvuju u prvoj fazi košarkaškog šampionata KLS.

Na osnovu zahteva košarkaških klubova Borac Čačak, Dinamik BG Beograd i Vršac, da im se odobri igranje u Međunarodnoj regionalnoj ligi 2. ABA i povodom odluke Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, Upravni odbor KSS je postavio niz uslova.

 UO KSS saglasan je sa učešćem pomenutih klubova u takmičenju  Drugoj ABA ligi pod sledećim uslovima:

- Saglasnost se daje samo za takmičarsku sezonu 2017/18. Nakon završetka takmičarske sezone 2017/2018 u seniorskoj međunarodnoj regionalnoj 2. ABA prestaje dejstvo ove saglasnosti i postupak izdavanje saglasnosti za narednu takmičarsku sezonu 2018/2019 podleže novoj Odluci UO KSS.

- U takmičarskoj sezoni 2017/18 klubovi učesnici seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige imaju obavezu takmičenja i igranja Košarkaške lige Srbije od početka ligaškog takmičenja (oktobar 2017), po utvrđenom kalendaru takmičenja.

- Učešće u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi, mora biti u skladu sa kalendarom takmičenja 1 MLS (KLS) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 , koja mora biti prioritet u takmičenju navedenim klubovima.

- Plasman u Super ligu KLS i plaj-of, ostvaruje se isključivo kroz nastup klubova u takmičenju Košarkaške lige Srbije , kao i u prethodnim takmičarskim sezonama.

- Odluka organa KLS, Predsedništva i Skupštine ne može biti u suprotnosti sa uslovima pod kojim je UO KSS dao saglasnost klubovima za nastup u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi za takmičarsku sezonu 2017/2018.

Prema klubovima koji postupe suprotno ovoj odluci, UO KSS pokrenuće postupak pred nadležnim organima.

U odluci se navodi da se UO KSS rukovodio odredbama Zakona o sportu Republike Srbije i normatinim aktima KSS a, kao i interesima košarke u Srbiji.

<< NAZAD