• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
I Nidam u Mornaru, najavljena još dva pojačanja!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.me | Postavljeno: 12.07.2017.
MONDO/Anto Baković
Derek Nidam, bivši reprezentativac Crne Gore, novo je i najveće pojačanje Mornara za novu sezonu. Đorđije Pavićević...

Dva i po meseca pred početak nove sezone, barski Mornar je, praktično, kompletirao ekipu.

Nidam, nekadašnji plejmeker Himika u Ukrajini, gde je bio proglašen za najboljeg igrača lige, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Mornarom.

Nidam stiže nakon što su ugovore parafirali Nemanja Vranješ, Strahinja Mićović, najbolji igrač Balkanske lige Brendis Ros i dosadašnji centar Partizana Uroš Luković.
 

 

Nidam je posebno pojačanje i zbog činjenice da poseduje crnogorski pasoš zbog čega će se voditi kao domaći igrač.

Američkog plejmekera crnogorska sportska javnost upoznala je u kvalifikacijama za ovogodišnji Eurobasket kada je opravdao očekivanja selektora Bogdana Tanjevića.

S obzirom da se i kapiten Marko Mijović dogovorio sa Đorđijem Pavićevićem o nastavku saradnje (čeka se njegov povratak iz Kine da produži ugovor), Mornar je već napravio roster od 12 igrača. U njemu su petorica novajlija Vranješ, Nidam, Ros, Mićović i Luković i starosedeoci Ćalić, Bakić, Hadžibegović, Mugoša, Pavić, Vujošević i Mijović.

Uprskos tome što je Mornar već zaokružio roster, alfa i omega, prvi čovek barskog kluba najavljuje "još dva spektakularna transfera"!

Reč je "o Amerikancu na poziciji pet" i "istaknutom crnogorskom igraču koji pokriva pozicije četiri i pet".

Pavićević nije želio do kraja da otkriva karte, ali kaže da je u intenzivnim pregovorima sa potencijalnim pojačanjima.

Mornar sezonu, pod kormilom novog šefa stručnog štaba Mihaila Pavićevića, otvara na Superkupu ABA lige u Baru od 20. do 23. septembra, ali i kvalifikacionim utakmicama za FIBA Ligu šampiona. 

<< NAZAD