• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Duško Vujošević tužio Partizan
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 11.08.2017.
MN Press
Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan Duško Vujošević tužio klub zahtevajući isplatu dela dugovanja.

 U Humsku je stigla (ne)očekivana tužba. Potpisana imenom: Duško Vujošević.

Partizan je ostao dužan treneru koji je... pa, praktično oteran iz kluba septembra 2015. godine, više stotina hiljada evra.

"Sa Partizanom, odnosno ljudima u Partizanu, imam problem. Ružno smo se rastali, ali je ostala je moja emocija. Moje srce jeste partizansko, i ostaće, ali u momentu ružnog rastanka, Partizan mi je ostao dužan velike pare. Dug je oko 800.000 evra. Ja sam imao ugovor na tri godine - 300.000, 300.000 i 200.000 evra. Međutim, to su umanjili za iznos svih kazni koje su meni izrečene u ABA i domaćoj ligi, nekih 80.000 evra, plus račun za moj privatni mobilni telefon od 12.000 evra. dakle, nekih 100.000 evra su odbili od toga. Ostalo su se obavezali da isplate na 6 godina. Prvu ratu od 150.000 evra sam dobio, a ostalo je da mi godišnje daju još po 50.000 evra", rekao je Vujošević u novembru 2016. godine u intervjuu za navijački sajt partizan.net. 

O dugu je pričao i u drugim intervjuima, pa je tako u februaru ove godine za "SportNetwork" izjavio i ovo:

"Ne znam koliko je urađeno na polju sanacije klupskih finansija, da li je dug povećan ili smanjen. Znam da prema meni imaju veliki dug, čak se mimo toga loše ponašaju, jer ne pokušavaju da amortizuju situaciju nekim razgovorom. Ja zbog odnosa prema timu i većem delu navijača neću to da postavim na BAT tokom sezone, ali smatram da je najprirodnije da budem plaćen za to što sam radio. Jer sam ja tokom boravka u Partizanu trošio novac zarađen u Rusiji, gde sam naplatio dve trećine ugovora sa CSKA. Znam da prema svima koji su izuzetno korektni i ne vrše pritisak, kao što su Tepić i Milosavljević, ne ispunjavaju obaveze, niti prave bilo kakve diplomatske pokušaje".

U međuvremenu se, izgleda, ništa nije dešavalo u smislu isplaćivanja obećanih rata Vujoševiću, pa je on odlučio da tuži klub.

Prema saznanjima MONDA, traži od kluba dve rata u ukupnom iznosu od 100.000 evra.

<< NAZAD