• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Vulićević: Možda budem trener
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 07.02.2018.
Mondo/ Stefan Stojanović
Kapiten Partizana Miroslav Vulićević o

Miroslav Vulićević "gazi" četvrtu godinu u Partizanu. Važi za jednog od najpouzdanijih i najstandardnijih igrača crno-belih poslednjih godina, treneri ga cene zbog profesionalizma, posvećenosti, truda, rada, discipline.

Zbog svega toga, ali i zbog odnosa prema saigračima, koji bi mnogi nazvali "poput starijeg brata", dobio je i kapitensku traku. Kada Saše Ilića nema na terenu, Vulićević je "gazda" i uz pomoć grlatog Vladimira Stojkovića, ali i Leandre Tavambe, komanduje.

Da u Partizanu ne mogu bez Vulićevića, pokazuje i to što je prošle godine produžio ugovor za još dve godine, dakle do 2019.

Mogao je iskusni desni bek da ode iz Partizana u nekoliko ranijih prelaznih rokova, ali to se nije dogodilo. Na njegovu nesreću, uvek bi se dogodila neka povreda koja bi ga na duže odvojila od terena. Povrede su i razlog zašto, recimo, u poslednje vreme i ne igra na onom nivou, ali i to što je često bio jedina prava opcija uz desni bok Partizanovog tima, pa je bio premoren.

U intervjuu za MONDO prošle godine, Vulićević je rekao da ne bi imao ništa protiv da završi karijeru u Partizanu, kao i da bi voleo da kruniše nastupe u crno-belom dresu igranjem u Ligi šampiona. Ipak, taj san mu se još nije ostvario.

U tom tekstu podsetili smo i da Vulićević, do tada, nije osvojio Kup Srbije, iako je igrao četiri finala (tri puta sa Vojvodinom, jednom sa Patizanom). Međutim, u prošloj sezoni Vulićević je u svoju biografiju dodao i taj trofej.

"Ta sezona je počela lošije za nas, krenuli smo lošije, ispali smo rano u Evropi. Ali, došao je novi trener Marko Nikolić, konsolidovali smo se, uradili smo nemoguće, ispisali smo istoriju. Da ste pitali bilo kog navijača na početku sezone da li će ova ekipa uzeti 'duplu krunu' svi bi odgovorili da je to nemoguće. Eto, uradili smo nemoguće", podsetio se Vulićević prošle sezone u intervjuu za TV Partizan.

Vulićević važi za smirenog, pogotovo van terena, a mnogim mlađim igračima je uopr. Pogotovo Luki Cucinu, koji je projektovan kao Vulićevićeva zamena ili bolje rečeno podrška. Cucin je u ranijim intervjuima rekao da mu je Vulićević jedan od uzora.

Vulićević se na to nasmejao i prokomentarisao: "Drago mi je, ali mislim da ima mnogo bolje uzore u inostranstvu".

"Luka je sjajan momak, talentovan, momak je na mestu, kao i svi ovi mlađi momci ovde. Stvarno je dobar dečko, lepo vaspitan, sa lepim manirima. Prve su mu pripreme, biće sve bolji kad očvrsne. Sigurno je da je budućnost kluba. Na nama starijima je da im prenesemo znanje, da im pomognemo a oni nas slušaju. Na dobrom su putu. Svi su oni, pre svega, dobri momci i svetla budućnost Partizana", kaže Vulićević i grupi tinejdžera koja je na pripremama sa prvim timom na Kipru.
 

 

Vulićević je primer kako fudbaler treba da se ponaša. Važi za jednog od fanatika kada je reč o zdravoj ishrani, o kondiciji, disciplini. Ipak, i njega je "postideo" neko stariji. Reč je o treneru Miroslavu Đukiću koji je "prebacio" 50. godinu života.

"Baš smo se pre neki dal šalili u bazenu. Šef (Đukić, prim. aut.) je došao i kad je skinuo majicu, svi smo bili izenađeni. Ja sam mu rekao: 'Šefe, idem ja da obučem majicu, nema smisla da budem pored vas ovakav'", pohvalio je Vulićević svog trenera za održavanje forme.

Poznato je da je Vulićević "uzeo pod svoje" mladog napadača Đorđa Jovanovića, jer obojica potiču iz Leposavića sa severa Kosova, a u timu Partizana je još jedan igrač iz tog kraja - levi bek Nemanja Miletić.

"Da su trojica Leposavca u timu i isto vreme, pa to je u domenu naučne fantastike. Sigurno je da je severni deo Kosova i Metohije u crno-belom", kaže Vulićević.

Ovaj fudbaler Partizana je i student DIF-a u Leposaviću (kad stiže?), a kaže da je važno za svakog fudbalera da bude "kompletan sportista".

"Svi me ubeđuju da treba da budem trener, ali ja još o tome ne razmišljam, planiram još da igram", kaže Vulićević.

<< NAZAD