• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Uroš i Mijat: Selektore, hvala!
Izvor: Mondo | Autor: Jovan Terzić | Postavljeno: 20.03.2017.
MN Press
Debitanti u A reprezentaciji Srbije sa širokim osmesima stigli na okupljanje pred put u Gruziju.

Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović igraće narednog leta na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj, ali će pre toga imati priliku da osete atmosferu A reprezentacije Srbije.

Selektor Slavoljub Muslin pozvao je dvojicu "orlića" za utakmicu sa Gruzijom, a oni su se sa širokim osmesima pojavili na okupljanju u Staroj Pazovi.

"Zahvalan sam selektoru na ukazanom poverenju. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Poznajem dosta igrača i mislim da neću imati problem da se uklopim", izjavio je Đurđević.

"Trudio sam se da dođem do ovde i na meni je sada da opravdam poziv selektora. Čeka nas teško gostovanje, ali na nama je da pokažemo kvalitet i pobedimo", rekao je Gaćinović.
 

Srbija igra protiv Gruzije u petak od 18 časova u Tbilisiju, a pobedom bi naši fudbaleri preuzeli prvo mesto od Republike Irske, koja u 20.45 igra komšijski derbi sa Velsom.

Selektor i iskusniji reprezentativci istakli su u razgovorima sa novinarima da su tri boda prioritet. Bez obzira na važnost utakmice i činjenicu da je debitant, Uroš Đurđević bi mogao da dobije priliku da zaigra u predstojećoj utakmici, jer je trenutno u najboljoj formi od svih klasičnih napadača koji su na raspolaganju Slavoljubu Muslinu.

Aleksandar Mitrović je u drugom planu Rafe Beniteza u Njukaslu, dok Nikola Stojiljković ne pogađa za Bragu kao prošle sezone. Videćemo hoće li Muslin iznenaditi sa Đurđevićem ili će poverenje ukazati proverenim snagama...

Što se tiče Gaćinovića, on će verovatno morati da pričeka na šansu, jer su krilne pozicije "orlova" trenutno rezervisane za raspoložene Dušana Tadića i Filipa Kostića.

Igrali ili ne u petak, mladi napadač Partizana i krilni fudbaler Ajntrahta iz Frankufrta, posle utakmice u Gruziji javiće se Nenadu Lalatoviću za prijateljski duel "orlića" i Slovačke (28. marta u Senjecu).

<< NAZAD