• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Sudski izvršitelj koči Pakistance
Izvor: Mondo | Autor: mondo.ba | Postavljeno: 12.10.2017.
(Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
FIFA neumoljiva.

Svetska fudbalska federacija suspendovala je u sredu Fudbalski savez Pakistana (PFF), sa trenutnim efektom zbog “neprimerenog uplitanja treće strane".

Podsetimo, FIFA zabranjuje bilo kakvo spoljno ili vladino uplitanje u rad nacionalnih fudbalskih federacija, pa otud i kazna...

"Kancelarija PFF i njegovi računi ostaju u nadležnosti izvršitelja kojeg je imenovao sud, što predstavlja kršenje obaveze PFF da samostalno upravlja svojim poslovima i bez uticaja trećih lica u skladu sa Statutom FIFA", saopšteno je iz svetske kuće fudbala.

Sudski upravitelj, koji predvodi PFF, imenovan je 2015. godine, pošto su navodi o korupciji unutar Saveza doveli do zakulisnih sukoba. Muška fudbalska reprezentacija Pakistana od tada nije odigrala niti jednu utakmicu.

"Suspenzija će biti skinuta kada se PFF uredi prema Statutu FIFA i kada kontrola računa bude vraćena savezu", ističu iz Ciriha.

Dok suspenzija ne bude skinuta, sve državne reprezentacije i pakistanski klubovi neće imati pravo nastupa na međunarodnoj sceni.

<< NAZAD