• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Bravo, gospodine Mažiću i srećno u Kijevu!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 07.05.2018.
Kolina je prelomio - finale Lige šampiona za sezonu 2017/18 sudiće najbolji srpski arbitar, Milorad Mažić.

Paolo Bruno, Getty Images Sport

Poslednju i najvažniju utakmicu sezone u evropskom klupskom fudbalu vodiće tim srpskih sudija sa Miloradom Mažićem na čelu!

Legendarni italijanski arbitar u penziji i prvi čovek UEFA zadužen za suđenje, Pjerluiđi Kolina (58), odlučio je da finale Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida dodeli Mažiću i njegovim pomoćnicima, Milovanu Ristiću i Daliboru Đurđeviću kraj aut linija, odnosno Nenadu Đokiću i Danilu Grujiću iza golova.

Svi oni, kao i rezervni asistent sudija Nemanja Petrović, biće na važnim pozicijama 26. maja kada na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu bude počela borba za titulu prvaka Evrope između klubova koji zbirno imaju 17 šampionskih pehara u vitrinama.

Arbitar iz Vrbasa, čija je internacionalna karijera ove sezone nastavila da se kreće uzlaznom putanjom, nosi FIFA značku od 2009. godine, sudio je na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014, Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016, a pre nego što sa saradnicima otputuje i na predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji, dobiće priliku kakvu je od 1956. do danas imao samo jedan naš fudbalski sudija.

Finale Kupa šampiona iz 1973. godine odigrano na beogradskoj "Marakani", u kom je Ajaks golom Džonija Repa u 5. minutu savladao Juventus 1:0, vodio je ugledni sudija iz Niša, Milivoje gugulović.

Punih 45 godina kasnije, naš fudbal dobio je i drugog sudiju učesnika finala Kupa, tj. Lige šampiona.

<< NAZAD