• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Bata Đora predlaže selektora reprezentacije Srbije
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 12.01.2017.
MN Press
Milovan Đorić (71) ima favorita za mesto selektora "orlića", ali i još dva konstruktivna predloga. Jedno im je...

Kad je vreme da se biraju selektori, bilo "A" reprezentacije, bilo mlađih kategorija, glas legendarnog jugoslovenskog i srpskog fudbalskog radnika i dokazanog entuzijaste Milovana Đorića (71) uvek se daleko čuje.

Popularni "Bata Đora" ni ovog puta nije odbio razgovor na temu novog selektora "orlića", nakon što je Fudbalski savez Srbije razrešio dužnosti Tomislava Ivića posle prolaska kroz baraž i plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

U javnosti, kao mogući Sivićevi naslednici pominju se Zoran "Kiza" Milinković, Vuk Rašović i Vladimi Petrović "Pižon".

Ukoliko pitate Đorića, on nema dilemu oko toga ko je najbolji izbor...

"Ne smemo da ponovimo grešku od pre dve godine i mladu reprezentaciju poverimo treneru za kojeg je ekipa nepoznanica", tvrdi Đorić da Sivić nije imao uvid u generaciju koju je vodio, a da Petrović dobro poznaje momke rođene 1994. godine i kasnije, iako je popularni "Pižon" od odlska sa klupe "A" reprezentacije Srbije, 2011. godine, kratko radio u Iraku i Jemenu, a onda početkom prošle godine na nekoliko utakmica vodio OFK Beograd.
 

 

"FSS mora da bude obazriv, Evropsko prvenstvo nije mala stvar, zato valja pre konačne odluke tri puta odmeriti", rekao je Đorić za "Sportski žurnal" o 61-godišnjem favoritu za mesto selektora i dodao:

"Svaka improvizacija može skupo da košta i mojim prijateljima sa Terazija 35 preporučujem da dobro razmisle i selektorsku fotelju povere samo stručnjaku odlično upućenom u kvalitete i potencijal mlade reprezentacije. Vladimir Petrović Pižon, na primer, odlično poznaje ovu generaciju mladih reprezentativaca, budno je pratio svako njihovo okupljanje, treninge, o utakmicama da ne govorim. Uz sve to, ima bogato iskustvo, već je radio sa mladima..."

Potom, Đorić je uveo i novo ime u ovu debatu...

"Nije Pižon jedini, iz sistema FSS šansu zaslužuje Ilija Petković (71). Ima slične reference poput Petrovića, ni on ne bi gubio vreme na upoznavanje ekipe, odmah bi bio spreman da krene sa realizacijom konkretnog plana priprema za veliko takmičenje".

Tada je, Đorić, naveo i poslednjeg kandidata... Zajedničko svoj trojici je – već su radili u FSS i vodili seniorsku reprezentaciju Jugoslavije ili Srbije.

"Radovan Ćurčić. I ranije sam imao jasan stav da je plasmanom na EP, velikim uspehom u duelu sa Španijom, napravio sjajan rezultat, u isto vreme najavio da će postati sjajan trener. Smotra najboljih u Češkoj trebalo je da bude Ćurčićev diplomski rad, ali nije dobio šansu i samim tim ostao je nedorečen", rekao je Đorić.

Inače, umesto šanse da vodi "orliće" na Evropskom prvenstvu u Češkoj 2015. godine, Ćurčić (44) je dobio šansu da vodi "A" reprezentaciju Srbije.

"FSS u narednim danima ne bira trenera na kratke staze i jedno takmičenje, zato izbor mora da bude odmeren, da se u obzir uzmu svi parametri i kandidati analiziraju iz što više uglova. Nema mnogo vremena za upoznavanje, EP je skoro pred nama, za pet i po meseci, svaki dan praznog hoda može skupo da nas košta", poručio je Đorić u razgovoru za "Sportski žurnal".
 

<< NAZAD